A volt üzlettárs bosszúja

Az internet az egyik legmegtévesztőbb felület. Mivel úgy gondoljuk, hogy az egy virtuális világ, bele se gondolunk, hogy azt ugyanúgy emberek irányítják, és hozzák létre rajta a legkülönbözőbb felületeket. Ezért is fordul elő gyakran, hogy a csalások nagy részét ott követik el, mert nehezebb felgöngyölíteni a történteket. A laikusok pedig a legjobb célpontok, hiszen ők nem tudják kivédeni a cyber támadásokat.

Mivel én is egy internetes oldal tulajdonosa vagyok, ezért velem is megesett, hogy csalás áldozata lettem, és ezáltal az odalátogatók is. Eleinte eszembe se jutott, hogy esetleg egy kicsinyes bosszú célpontjává váltam, de egy idő után bizonyos jelekre lettem figyelmes, ami alapján a volt üzlettársam került a figyelmem középpontjába. Akkor jutottam el arra a pontra, hogy konkrét lépéseket kellett tennem az üggyel kapcsolatban, mielőtt teljesen tönkreteszi a munkám. Felkerestem egy sokak által ajánlott magánnyomozót, akit megbíztam a volt üzlettárs megfigyelésével, és bizonyítékok gyűjtésével, hogy azokat később egy perben felhasználhassam. Amúgy is egy biztosítási csalás kellős közepén voltam, amibe ő vitte bele a régi céget, de mivel az én nevem is szerepelt az alapító okiraton, ezért nekem is felelnem kellett érte. A bosszú oka pedig pont az volt, hogy én fedeztem fel a csalást, és én tettem ellene hivatalosan.magánnyomozó díjak

A magánnyomozó díjak rendkívül kedvezőek voltak, ezért belevettük a biztosítási ügyet is a csomagba, ezzel pedig már két legyet ütöttem egy csapásra.  Én nem bosszút akartam, hanem csak igazságot, és azt, hogy tőle függetlenül, tiszta lappal folytathassam az életem. Ehhez pedig elengedhetetlen volt a magánnyomozó munkája, aki hű maradt a nevéhez, és bebizonyította, hogy valódi szaktudással rendelkezik. Egyrészt, a kifinomult módszerei révén, csekély az esélye a lebukásnak, másrészt pedig minden információt megfelelően tud hasznosítani. Elmondása szerint, nincs felesleges információ, csak hasznos, úgyhogy minden észrevételemet meg kellett osztanom vele a felderítés során. Figyeltem a linkgyűjteményben keletkező változásokat, az e-maileket, a kamu telefonhívásokat, és az otthonom körül történt furcsaságokat. Egyik nap például arra mentem haza, hogy a komplett locsólendszer ki volt szedve a földből, vagy a levelek a postaládából el voltak dobálva az utcában. A legdurvább mégis az volt, amikor pillanatragasztó volt belenyomva a kulcslyukba, ami miatt a komplett zárat ki kellett cserélni, arról nem is beszélve, hogy aznap csak órákkal később tudtam bejutni. Ezekről mind készült képanyag, amiket – a magánnyomozó szerint – fel lehet használni. Ekkor hallottam először azt, hogy érdemes nem digitális, hanem analóg fényképet készíteni, mivel az sokkal erősebb bizonyíték, mint az előbb említett.

A nyomozás kissé elhúzódott, de szükség volt több időre, mivel sorra jöttek az újabb, és újabb bizonyítékok, és már olyan lista gyűlt össze, hogy csak a volt üzlettársamon múlt, hogy meddig akarja azt bővíteni. A biztosítási csalás abszolút bizonyítást nyert, így az én nevemet nagyon hamar sikerült tisztázni, a linkgyűjteményem pedig már zavartalanul üzemelhet. Persze, kellett idő, mire újra visszatértek a látogatók, de mint mindenhez, ehhez is munkára volt szükség.

A magánnyomozóval azóta is tartom a kapcsolatot, mivel lehet, hogy még igénybe fogom venni a szolgáltatásait, ha esetleg bővíteni szeretném a vállalkozásom. Vállal különböző munkaügyi felderítéseket, vagy csak életkörülmény vizsgálatot, amit a leendő beosztottaknál valószínűleg meg fogok csináltatni, ugyanis én már nem bízok semmit a véletlenre. Eleve nem könnyű felépíteni valamit, aztán meg is tartani, főleg, ha az embernek valaki szándékosan ártani akar.