Autó szerelés, hideg…motorosbolt

automobile-176989_640Hát nem nagyon van szerencsénk, mert mindig ilyenkor történik valami, mikor a leghidegebb van. Hogy most mi történt?

Az autó szerepe

Eleinte míg nem volt jogosítványom, nem is tudtam, hogy milyen az élet akkor, ha valakinek van, és tud könnyen mozogni. Persze mindent elértem, hiszen ahova lehetett busszal elmentem, de jó időben akár bicikliztem is. De azért ilyen hidegben, mint amik most vannak, hát…nem szívesen teszem. Sokszor elnézem így is azokat, akik még ilyen időben is bicikliznek, vagy motoroznak, hogy hogyan bírják?.

Amíg az ember egyedül van, nem is olyan nehéz a dolog, hiszen egyszerűen jön megy, és teszi a dolgát. Aztán amikor már családja lesz, és mindezt gyerekkel kell megtenni, már nem is annyira egyszerű. Gyereket ide vinni, oda, hidegben, melegben hurcibálni mindenhova.

Ki kiért van

Mi vagyunk az autóért, vagy az autó van értünk? Ez egy érdekes kérdés, hiszen egyformán fontos mind a kettő. Hiszen ha elhanyagoljuk az autót, és az alap dolgokat sem csináljuk meg, mint az olaj csere, a különböző szűrők cseréje, akkor az autó előbb utóbb cserben fog hagyni minket, de akaratán kívül, hiszen mi nem törődtünk vele.

Én ezt nem tehetem meg, hiszen minden nap szükségem van a járműre, reggel, délután, hiszen folyton menni kell, hol az egyik gyerek miatt, hol pedig a másik miatt. Igyekszem rá odafigyelni, mégis néha történik valami váratlanul. Hozzá teszem, annyira nem értek hozzá, de szerencsére a sógorom autószerelő, így ha valami gond van, őt hívom azonnal.

A programok

Múlt hétvégén ezer dolgunk lett volna szombaton. Az egyik gyereket úszni kellett volna vigyem, a másikat pedig be akartam adni a mamához addig, de közben megkért a párom, hogy ugorjak már be a motorosboltba is neki valami…nem tudom már miért. Gondoltam, beindítom egy kicsit melegedni az autót. Hét indulás előtt, úgy döntött, hogy ő nem akar elindulni. Gondolhatjátok, mennyire ideges voltam. Két gyerek ott vár, hogy induljunk, tetejében az egyiknek időre kellett mennie. Gyorsan hívtam is Gábort, hogy mit csináljak…

Még ha törődünk is az autónkkal, akkor is beüthet néha egy két apróság, vagy valami lefagyott, vagy kilyukadt, kiment… Mindenesetre el sem tudom képzelni, hogy mit csinálnék nélküle.