Az évfordulónkra vásárolt Swarovski ékszerek óriási sikert arattak a feleségemnél!

Ha vásárlásra kerül sor általában igyekszem első megoldásként azzal élni, hogy egy helyi, akár személyesen is ismert eladót keresek fel az ügyben. Ennek szerintem több pozitív hozadéka is van. Például az, hogy nem kell a zavarosban halásznom. Nem minden témában van meg a kellő ismerete az embernek ahhoz, hogy el tudja dönteni mégis mit is kellene megvennie, kiválasztania a manapság nem éppen rövidnek számító listákból. Ráadásul ha megvan a megfelelő „tanácsadód”, akkor egy véleményt is kapsz, ami igazándiból nem elfogult vagy csak annyira, amennyire az ő szakértelme is az. Ebben pedig megbízok, jobban mint egy internetes blogon leírt dolgokban. A másik ok az, hogy szerintem ha tehetjük igenis támogatnunk kell a helyi, hazai kis kereskedőket, hiszen a gazdaságunkat az lendíti előre egyre feljebb, hogyha ők is jól élnek, ráadásul miért ne költsem el a pénzemet kényelmesen, egy megbízható ember boltjában, ha megtehetem? Nincs ellenemre a nemzetközi kapcsolatokon keresztül történő vásárlás, de a belső piacnak fontos szerepe van a gazdaságban, így nem árt ha mindent megteszünk annak élénkítésére.

Persze vannak különleges esetek, amikor minden, amit eddig használni tudtam ilyen alkalmakkor nem működik és nekem pedig mégis fel kell mennem az internetre vásárolni. Ilyenkor sem vagyok persze meglőve vagy kétségbeesve, sőt! Szerencsére az évek során nagyon sok olyan oldal linkjéhez jutottam hozzá, amik elsőrangú árut kínálnak és mások nagyon sok időt töltöttek el azzal, hogy ezeket a weboldalakat felkeressék és meg is találják. Van sokféle oldal, amit ilyenkor szívesen használok, de talán a legkedvesebb és legjobban bevált verzió számomra az E-Bay, amit rajtam kívül még sok-sok millió ember használ ugyanolyan nyugalommal és rendszerességgel, úgyhogy ebben az oldalban én száz százalékig megbízok. Ha például a cégnek kell ritka alkatrészeket beszereznem szinte azonnal ide jövök fel, ugyanis az a szomorú helyzet, hogy jelenleg szállítási költségekkel együtt is sokkal jobban megéri külföldről behozatni egy-egy terméket, semmint itthon beszerezni azt. Ennek persze nagyon sok oka van, ami gazdasági és politikai témákat feszeget, nekem pedig nem célom itt most egyikbe sem jobban beleásni magamat. Legyen elég annyi, hogy jelenleg sajnos ez van, sokkal könnyebb ha az ember bizonyos típusú termékek esetében a nemzetközi forró drótot izzítja be és nem pedig a hazait. Ez persze nagyon sok pozitívumot nem hordoz magában, hiszen nekünk lesz ettől kevesebb a pénzünk, de amíg főnökként ilyen döntések esetén figyelembe kell vennem azt is, hogy hó végén haza kell vinnem „kis pénzt” a család számára addig nincs mese, ellene kell mondanom a saját elveim egy részének.

Mostanra már rengeteg olyan oldalt sikerült szerencsére találnom az E-Bay mellett akár itthon is, ami remek termékeket kínál és teljesen korrekt áron. Eleinte kisebb linkgyűjteményekben kezdtem el keresgélni, hogy hátha találok valamit. Kényszerhelyzetnek nem nevezném, ami idáig vezetett de tény, hogy örültem volna neki, hogyha az imént már felvázolt elvek alapján haladva lehetőségem lenne arra, hogy egy kicsivel jobb szájízzel tudjak üzleteket nyélbe ütni. Nekem legalábbis örömömre szolgál ha az én sikerem egyben másnak is örömöt és megélhetést hoz, ezáltal mindenképpen fontosan tartottam, hogy megfelelő mennyiségű hazai beszállítóm is legyen, illetve emellett ha kell akkor azonnali rendelésre is ott legyen a tarsolyomban néhány kifejezetten megbízható név.

Az egyik legfontosabb tehát ezen oldalak kiszortírozása volt. Ugyanis sajnos igen sok olyannal is találkoztam, aki valóban nem kívánt komoly szinten részt venni a dologban, inkább csak bízott benne, hogy komolyabb energia és idő befektetés nélkül is sikerülni fog neki egy kis pénzhez jutnia, aztán ha valakinél már eljátszotta a bizalmát, akkor jöhet egy másik cég, aki megint meg tud fejni egy rövidtávú társulással. Nem volt éppen könnyű mindez, ugyanis volt, aki csak jóval később kezdte el felfedni magát előttünk mint potenciális lehúzó személy, így hát jó egy évünkbe került, mire a hőn áhított belső beszerző- és ügyfélkörünk is kialakult. Nagyszerű érzés volt viszont ahogy egyre kevesebb alkalommal kellett külföldi oldalakon beszereznem bármit is. Mint autó- és motoralkatrész kereskedő mondjuk sok esetben sajnos nem létezik semmilyen megoldás, ami a hazai ipart erősítené, de minden esetben a legelső dolog az, hogy az ismerősöket, sőt bizonyos esetekben barátokat kérdezzük meg először. Ez pedig számomra egy nagyon fontos dolog.

Persze hogyha otthonra kell valami és kifejezetten meg van szabva, hogy a kívánság pontosan mit is takar, akkor még mindig teljes periférián belül gondolkozok. Legutóbb például szerettem volna meglepni a feleségemet a házassági évfordulónk alkalmából. Sokáig gondolkoztam rajta, hogy mi is lenne a tökéletes erre az alkalomra, de nem igen sikerült dűlőre jutnom magammal ebben a kérdésben. Aztán pár hét szenvedés után végre beugrott: a Swarovski ékszereknek aligha tudna ellen állni.  Így hát nekiálltam keresgélni a cég online árlistájában, hogy mit is lenne a legérdemesebb megvennem. Szerencsére találtam egy nagyon jó karkötőt, amihez nyaklánc is volt, így aztán úgy döntöttem, hogy ez lesz az ideális kombó a feleségem számra. Nem is kellett csalódnom, valóban óriási öröm fogadta a választásomat, ami nagyon jól esett! Szóval bár azt mondom még mindig, hogyha csak tehetjük ragaszkodjunk a hazai termékekhez, de néha lehetünk egy kicsit rámenősebbek és akarhatjuk a létező legjobbat vagy csak éppen az autentikusat. Ilyenkor pedig tetszik vagy sem, kénytelenek vagyunk megvenni a kívánt terméket az internetről, ami jó eséllyel valahonnan a messzi távolból érkezik majd meg pár héttel később, de mégis, ez van.