Babakocsi vásárlás, babaiztonság, hasznos link az ajándékvásárláshoz

Biztosan mindenki volt már olyan helyzetben, hogy fogalma sem volt róla, hogy mit vegyen ajándékba. Velem is rengetegszer elő szokott fordulni. Írtam már arról, milyen nehezen találtam babát az unokahúgomnak , most pedig azzal voltam gondban, hogy az Ő újszülött testvérének válasszak babakocsit.

Nem is olyan rég gondban voltam, mikor az egyik barátom egy barátnője meghívott magához a születésnapja alkalmából. Találkoztunk már párszor, de igazán nem sokszor, kicsit meg is lepett, hogy meghívott magához, bár valószínűleg a közös barátunkra való tekintettel tette.

Mégis, ha már meghívott, akkor tudtam, hogy illendő lenne valami ajándékot is vinni neki, mégsem állíthatok be üres kézzel. Persze, ilyenkor a barátom teljesen használhatatlannak bizonyult, mert neki sem volt semmi fogalma arról, hogy mit kellene vinnie ajándékba, mit szeret a lány.

A közös, nem éppen célravezető ötletelgetések után úgy döntöttünk, hogy az interneten állunk neki keresgélni. A külföldi rendelős oldalak szóba sem jöhettek, azok már nem érkeztek volna meg időben, de akkor belebotlottunk egy nagyon király, ajándékkereső oldalba. A link nálam instant bekerült a hasznos linkek közé. Egy olyan oldal, ami ötletet ad az ajándékokhoz, de nem csak úgy, mint általában az internetes blogok nagy többsége. Nem csak kilistáz pár jópofa ötletet, aztán szenvedhetsz, hogy honnan vásárold meg őket, hanem kilistázza az ötleteket, majd a hozzá tartozó konkrét webshopokat is.

Kicsit nehezen elképzelhető, szóval nézzük meg a gyakorlatban. Van egy barátod, aki mondjuk 26 éves, nő, mást nem nagyon tudsz róla. Beállítod az oldalon a keresőbe, és ki is adja a találatokat. Persze, ez elég kevés információ, az oldalon több mindent lehet beállítani, azt, hogy miket szeret, vagy hogy milyen eseményre keresel ajándékot. És akkor kilistázza a találatokat, képpel, árral, és ha rákattintasz, akkor átdob az oldalra, ahol meg is tudod venni! Szerintem ez tök jó! Nem egyszer belefutottam már, hogy találtam az interneten egy tök jó ajándékötletet, aztán koppantam, mikor megláttam az árát, vagy mikor kiderült, hogy nálunk nem is lehet kapni.

Egyébként a szülinapra egy „Bort hoztál?” feliratú lábtörlőt vettem, mert pont most költöztek új lakásba a párjával. Nagyon örült neki. ÉS csak pár kattintás volt az egész.

Se most kanyarodjunk vissza az eredeti témánkhoz: babakocsi. Szóval az unokahúgom kis testvérének akartunk a családdal ajándékba egy új babakocsit venni. Ami szép ötlet volt egészen addig, amíg nem kellett volna kivitelezni. A szüleim már rég vettek utoljára ilyesmit, így rám bízták a keresést, de én meg nem értek igazán a babakocsikhoz.

És itt jön a meglepetés: a kereső feldobta az előbb említett honlapot is amikor a babakocsik vásárlásáról akartam többet megtudni! Úgy néz ki, nem csak a keresőjükkel lehet tuti ajándékos tippeket szerezni, van több cikk is az oldalukon. Számomra most a leghasznosabb az volt, hogy találtam egy cikket, amiben leírták, hogy mégis milyen szempontokat kell figyelembe vennünk akkor, ha meg akarjuk találni a tökéletes babakocsit saját használatra, vagy akár ajándékba.

A kis cikkből kiderült, hogy a kulcsszó a bababiztonság, az mindennek az alapja. A fő, hogy a baba biztonságban legyen a babakocsiban, és jól érezze magát benne, jó legyen neki, a tartásának és praktikus is legyen.

Így váltam teljes bababiztonság és babakocsi szakértővé egy rövidke délután alatt.