Egy jó kávé, német nyelvtanfolyamok a 2. kerületben

Végre itthon… ugrottam Hanna nyakába, amikor pár nappal ezelőtt kimentem érte a reptérre. Hanna a nővérem, és még a wing-221526_640nyáron láttam utoljára, amikor kint voltam nála.

A testvéri szeretet

Azt hiszem igaza volt anyámnak, amikor azt mondta, hogy a testvéri szeretet milyen szép, és hogy erős, mindennél erősebb. Persze nekünk sem volt mindig jó a kapcsolatunk, és veszekedtünk mi is éppen eleget anyánk nagy bánatára. Mindig is mondta, hogy miért vagyunk ilyenek, és azt gondolom, titkon sokat is sírt miatta.

Hanna két éve él külföldön. Minden a tanulással indult, aztán kint ragadt…

A lehetőség

Igen csak nagy lehetőséget kapott azzal, hogy kimehet külföldre cserediákként. Volt Londonban, és szerencsésnek mondhatja magát, mert igaz ritka eset, de sikerült a következő évben is kikerülnie Németországba. Mindig is jó tanuló volt, és szeretett tanulni, érdekelte minden, ami új, ami jó dolog. Persze hogy vállalta mindegyik kiutazást. Fél év alatt nagyon sok minden történhet, így vele is így volt.

A kötödése Németországhoz

Az utolsó állomása volt München. Persze furcsa volt először, de mivel nem egyedül ment, hanem az egyik jó barátnőjével Annával, így egy nagy kaland lett belőle.

Elmaradhatatlan, hogy a kaland mellé azért jött egy kis szerelem is, ami aztán végleg oda kötötte. A kinti cserediák élet után fél évet kellett itthon töltenie, aztán végleg kimehetett. megértem, hiszen talált remek munkát, a szerelem is rátalált, miért is akarna haza jönni.

Persze nehéz nélküle…egyre nehezebb. Nem csak azért, mert a szüleink már elmentek, hanem mert hiányoznak a beszélgetések, a kirándulások…

Sokáig tétováztam, hogy mit is tegyek, én soha nem voltam olyan talpraesett mint Hanna. Végül egy hónappal ezelőtt úgy döntöttem, hogy nyelviskolába megyek én is.

Ma már természetes, hogy járok, és hiába van itthon a nővérem, a német nyelvtanfolyamok a 2. kerületben nem várnak meg, és magamtól igen csak nehezen tudnék megtanulni. Örülök, hogy tudok járni, még az is lehet, hogy én is kimegyek egy időre hozzá egyszer Németországba.