Egy jó link, ahol mindent megtudhatsz az elektromos padlófűtésről

Ha épp házat építesz, vagy csak ki szeretnéd cserélni a fűtésrendszert az otthonodban, akkor ajánlom figyelmedbe a padlófűtés amorf szalaggal megoldott verzióját. Ez az AHT amorf fűtőszálas technológia szinte örökre szól és nagyon biztonságos. Hogy mitől ilyen hosszú életű? Az amorf szál egy olyan fémszál, amit úgy hoznak létre, hogy a felhevített fémet rettenetesen gyorsan hűtik le. Ennek következtében pedig megszilárdul a fém, de megtartja folyékony halmazállapotának tulajdonságait, ezért sokkal tartósabb és ellenállóbb, mint más fémek. Ez pedig tökéletes, ha hosszú távra szeretnénk használni, például berakni a padlóburkolat alá. Akármit valóban nem éri meg oda rakni, hiszen ha egy-két éven belül tönkre megy, amikor túl sokba fog kerülni nekünk a padló felszedése és a rendszer újítása. Egyébként 15 éves garancia van rá, valamint ha csak egy szőnyeg meg tönkre, akkor nem kell a teljes padlót felszedni. De azt hiszem kezdem azt a benyomást kelteni ezekkel a mondataimmal, mintha szokása lenne tönkre menni ennek a fűtőszőnyegnek. Pedig nem. Csak akkor fordul elő, hogy tönkre megy, ha valamilyen külső hatás éri, például bele szegelünk egy szeget. A szőnyeg viszonylag érzékeny, nem is lehet felvágni, sem egymásra teríteni, de ha már elkészült a lefektetés és a padlóburkolat is rá került, már nem kell aggódni érte.

Sokan feljajdulnak, amikor meghallják, hogy elektromos, a villanyszámlájukat féltve. Persze ilyenkor hajlamos elfelejteni az ember, hogy a gáz és a tűzifa is pénzbe kerül. Ha pedig árammal fűtesz, akkor például kevesebb lesz a gázszámlád. Ráadásul nem kell minden évben kihívd a gázszerelőt, hogy leellenőrizze a készülékedet. Az amorf szálas padlófűtés évtizedekig jó. Ha pedig tényleg ennyire a pénztárcádat félted, akkor szereltess fel napelemeket a háztetődre és nulla forintból megoldhatod a fűtést, valamint minden más elektronikai eszköz használatát. Erről is mutattam már nektek linket itt.

Nem azt mondom, hogy azonnal esetek neki a dolognak és kapjátok fel a padlótokat, de érdemes utána olvasni és tájékozódni. A sült galamb soha nem repül a szánkba, mindig foglalkozni kell vele, és akkor megtörténik a csoda.