Ha az ember a neten böngészik, akár még új polcokat is találhat

A munkám miatt, na meg a szórakozásból is rengeteget lógok a neten. Ez már egyfajta függőségnek is tekinthető, legalábbis a férjem azt mondja mindig, hogy ha egyszer elmenne a net, biztos megőrülnék. Lehet, hogy kicsit túlzásba viszem a netezést, de nem én vagyok az egyetlen. Amúgy is, a legtöbb hasznos dolgot böngészés közben találtam.

Már nem szeretek annyira boltokban vásárolni, mint azelőtt. Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy bementem egy plázába, és csak úgy lődörögtem, míg meg nem találtam azt, amit kerestem. Vagy meg sem találtam, mert egyik bolt sem forgalmazta. Vagy pedig volt ugyan a boltban, csak nem az én méretemben. Az egész egy nagy időpazarlás volt. Rengeteg idő elmegy a kutatással és boltok közötti hasztalan járkálással, és még akkor sem biztos, hogy rábukkansz arra, amiért elindultál.

Na én már nem szeretem az ilyen meglepetéseket, így sokkal egyszerűbb, ha mindent szépen kinézek a neten, ott világosan látszik, hogy valami van-e raktáron, vagy nincs. Vagy forgalmazza a cég, vagy nem, és akkor nem kell azon aggódni, hogy vajon merre mit találok, nem kell tucatnyi bolton végigmenni, nem kell a téli hidegben járni az utcákat, hátha a következő boltban lesz az, amit be akarnánk szerezni.

A férjem most azt találta ki, hogy karácsonyra fel akarja újítani a garázst, ezt kérné ajándékba. De nem csak arra gondolt, hogy fessük ki az egészet, esetleg rakjuk le a linóleumot, hanem teljesen ki akarja pakolni az egészet, és be akar tenni egy teljesen új polcrendszert.

Az új polcrendszer, ami még a férjemnek is tetszik 

El is kezdtem keresni a férjemnek az új polcot, ha már feltétlenül azt akarja. Előtte persze kipakoltuk a garázst, ki is festettük, letettünk egy jobb minőségű linóleumot. Mivel nagyrészt mi csináltuk, ezért nem is került olyan sokba, így maradt egy kis pénzünk, hogy jobb polcokat vegyünk.

Az előző rendszer valami olcsó fa volt a bútorboltból, nem is nagyon mertünk rá pakolni, nehogy leszakadjon az egész cucc. Az ilyen nem túl vastag fa bútorok nem alkalmasak igazán a nehezebb dolgok raktározására. 

Ezért a férjem is most inkább egy fém polcot akart, amire rá tudja rakni a fúróit meg az egyéb szerelős meg barkács dolgait. Vannak neki egész súlyos fém alkatrészei is, amikkel nem tudom mit csinál meg mire jók, de most már azokat is el kéne rakni valahova, ne porosodjanak már a sarokban.

Szóval elkezdtem nézegetni a netet, hátha találunk olyasmit, ami mindkettőnknek tetszik. Én találtam is egy olyan magyar céget, ami kimondottan polcrendszerekkel foglalkozik. Először azt hittem, főleg raktárokat szolgálnak ki, mert láttam, hogy óriási polcokat is árulnak, amin különböző nehéz fém anyagokat, fát és egyéb építési anyagokat is lehet tárolni.

De láttam, hogy nemcsak ipari felhasználásra vannak nekik termékeik, hanem akár egy átlag otthonba is Például mutattak könyvespolcokat is, és egész jól néztek ki, valamint persze ezeket a fém polcokat be lehet tenni a pincékbe és a garázsokba is. Persze a férjemnek erre már fel is csillant  szeme, mert pont ilyen jellegű polcokat szeretett volna.

Ráadásul plusz előny, hogy ez a cég méretre is gyárt rendszereket. Ha valaki felveszi velük a kapcsolatot, felmérik az ő igényeit, és hogy mekkora hellyel rendelkezik. Így pontosan akkora helyre tudnak polcot gyártani, amekkora a vevőnek rendelkezésére áll. Utána megtervezik a megrendelt fém polcot, és ha a vevőnek is megfelel, legyártják. Még a polc elhozásával sem kell vesződni, mert a cég elhozza, és akár össze is szereli neked. Amúgy ezeket a termékeket úgy gyártják, hogy könnyen össze lehessen őket állítani, és a polcon a fokok is állíthatók.

Valamint plusz előny, hogy ehhez a polchoz garanciát is adnak, ráadásul több évre, ha netalán később bármi baj lenne vele. De mivel ezek a polcok több, mint 100 kilót bírnak, nem valószínű, hogy valaha leszakadnak.

Meg is rendeltük a polcokat, és pár napon belül már ki is hozták. Mi egyébként olyat választottunk, ami irattároló polc is, vagyis annak is használható. A férjemnek nagyon tetszett az új tároló rendszer. Rögtön fel is pakolta rá a dolgait, és így valóban rendezettebb a garázs.

Máskor nem hagyom, hogy a férjem a netezés miatt piszkáljon, hisz ha én nem néztem volna utána, neki nem lenne a garázsába szép új fém polc.