Hol máshol vásárolnék babakocsit, mint online?

Vannak olyan dolgok, amiknek megvásárlását nem szabad elkapkodni, sokkal jobban jár az ember, ha inkább előbb megtervezi, hol és mit is fog venni.

Szembe kerültem a babakocsi vásárlás problémájával. Az ember eleinte azt hiszi, ebben semmi bonyolult nincs, mert maga a babakocsi nem egy bonyolultnak nevezhető szerkezet.
Korábban már írtam róla, hogy az unokahúgomnak babát vásároltam, most pedig eljött az ideje egy új babakocsinak. A családunkban nagy online-vásárlós hírében állok, így persze én lettem kijelölve segédként a babakocsi vásárlásban.

Be kell vallanom, nem értek valami sokat a babakocsikhoz, hiszen sosem kellett még vásárolnom Mindig csak fogtam, és toltam, ennyiben ki is merült a dolog. Most viszont, hogy segítenem kellet a tökéletes babakocsi megtalálásában, már sokkal inkább szakértőnek érzem magamat.

Először is ugyebár fel kellett mérnem, milyen babakocsira gondolt a testvérem. Nekem, mint kezdő vásárlónak persze egyből az volt a gondolatom, hogy guruljon, a többi csak formalitás. Persze nem ennyire egyszerű a dolog. Sok olyan tényező van, amire a testvérem felhívta a figyelmemet.

Először is nem mindegy, milyen anyagból van. A kisbabák nagyon érzékenyek, így célszerű antiallergénnek lennie. A másik nagyon fontos dolog, hogy milyen matrac van a kocsiban. Hiszen nem mindegy, mire fekteti a kisbabát. Ha már valaki új babakocsi vásárlására adja a fejét, akkor érdemes arra i gondolnia, hogy a kocsi sok ideig a társa lesz még, egészen addig, amíg a csemetéje fel nem nő. Pont ezért célszerű olyan babakocsit választani, amihez jár mózeskosár és sport ülőrész, ezzel a saját életünket is sokkal egyszerűbbé tehetjük.

Fontos még, hogy a kocsit mennyire lehet összecsukni, hiszen tárolni is kell valahol. Ahhoz pedig, hogy a gyermekünk tényleg jól, és kényelmesen érezze magát a babakocsiban fekve, nem elég, ha valami kis vackot veszünk. Egy igazán kényelmes babakocsi gyakran méreteit tekintve elég nagy, ennek megvételekor pedig nem árt belegondolni, hol is fogjuk tudni tárolni, ha épp nem használjuk? Szerencsére léteznek összecsukható babakocsik, és a modernebb darabok könnyű, de strapabíró anyagokból készülnek, így nem olyan nagy szenvedés lecipelni a lépcsőn, vagy felcibálni a buszra.

Egy jó babakocsinál alapkövetelmény, hogy megvédje a gyermekünket mindentől, így a környezeti hatásoktól is. Éppen ezért a testvérem kikötötte, hogy olyat szeretne, ami vízlepergető réteggel is be van vonva. Ugyan senki nem tervez esőben sétálgatni és babakocsit tolni, de amilyen szeszélyes az időjárás, néha elkerülhetetlen egy kis megázás, és senki nem akarja kitenni a gyermekét egy megfázásnak, amit egyszerűen el lehetett volna kerülni egy esővédő fóliának, vagy egy vízlepergető rétegnek köszönhetően.

Miután sorra vettük ezeket a tényezőket, el is kezdtem keresgélni. Sokkal több babakocsit árusító oldal van, mint ahogyan azt elsőre gondoltam. Elsősorban a babakocsik minősége, volt a döntő szempont, mikor kiválasztottuk, hogy a baba verda áruházból fogunk vásárolni.

A nővérem annyi kis apróságot felsorolt, mikor kikérdeztem róla, hogy mit is keresünk, azt hittem, ilyen sok kritériumnak megfelelő babakocsi a világon nincs is, de kellemes meglepetésként ért, hogy a babaverda áruházban több modellt is találtunk, ami megfelel az összes elvásárunknak.

Ez egy olyan bolt, ahol nagyon figyelnek a babakocsik minőségére. Minden kocsi a legmodernebb technikával készült, ez pedig már első ránézésre meg is látszik

A babakocsijaik kialakítása modern, egyszerű és praktikus.

Az egyes modelleknél videókkal segítik a választást, ami nem valami egyszerű, mivel minden modell nagyon elegáns, és minden elképzelhető funkcióval ellátott. A nővérem összes hülyének tűnő kritériumának megfelelnek, sőt, még többet is nyújtanak. Például ami eszünkbe sem jutott, az a biztonság öv. az UV szűrés és az összecsukásgátló rendszer.

A modellek több, elég egyedi színben kaphatók, így gyakorlatilag bárki talál magának olyan színösszeállítást, ami elnyeri a tetszését. Nekem például az a babakocsi tetszett a legjobban, amelyiknek a kupoláját sétáló elefántokkal díszítették. Igaz, ez egy limitált kiadású kocsi, de szerintem nagyon jópofa ötlet.

Szeretem, ha egy babakocsi nem fekete és fehér, hanem valami sokkal vidámabb színű, hiszen a kisbabák alapvetően vidámak, és valahogy az én fejemben nem illenek valami gyászos fekete kocsiba. Persze a tisztítás szempontjából nagyon is jó választás egy fekete kocsi egy fehérrel szemben, és magával a fekete színnel semmi baj nincs is, de jobban szeretem, ha kombinálva van valamivel. Mondjuk egy fekete és sárga babakocsi nagyon jól mutat szerintem. Kellően vidám, de nem is olyan problémás, ha mondjuk a kupola a sárga, az alja pedig fekete.

Szeretem az igazán kislányos, rózsaszín, és az elegáns fehér- rózsaszín kocsikat is, egy kisfiú esetében pedig a kék egy megbízható választás lehet. Nem az én gyerekem, nem é fogom tologatni a legtöbbet, szóval a testvérem ebben annyira nem adott a véleményemre, egy fehér- narancssárga, „Ginger” fantázianevet viselő színkombinációt választott.

Miután kiválasztotta álmai babakocsiját, azért nekiálltam keresgélni az interneten, hogy tulajdonképpen az emberek milyen véleménnyel is vannak erről a webáruházról. Hiszen nem egyszer hallottam már olyan esetet, mikor teljesen más érkezett meg, mint a rendelt áru, a kép nem mindig tükrözi a valóságot, és néha a leírások is igen trükkösek tudnak lenni. Mondjuk, ezesetben nem voltam annyira gyanakvó, hiszen nem egy videó is fel van töltve a babakocsikról, illetve a leírás is túl szakszerű és túl részletes ahhoz, hogy megengedjék maguknak az ettől való eltérést.

Egyébként kifejezetten díjazom, mikor a webshopok egy normális leírást készítenek a termékekhez. Mármint persze, ott van a kép, de mégsem ugyanaz, mikor az ember a képet vizsgálva jön rá, hogy most akkor pontosan mit is fog kapni a pénzéért, vagy az kristálytisztán, korrekten le is van írva, rejtegetni valók nélkül. Szerencsére a babverda áruház tökéletes példája a második esetnek, mindent leírnak, amit csak tudni kell az adott modellekről, olyan alapossággal, hogy ha az adott babakocsi az orrom előtt lenne se jönnék rá mindenre vele kapcsolatban. Igaz, a képek is nagyon részletesek, de mégiscsak jobban preferálom a leírást.

Szóval utánakerestem, hogy mégis mennyire megbízhatóak a termékeik, mennyire gyors a kiszállítás, és mennyire igaz, amit leírnak. Egy rossz szót sem találtam az áruházról, sehol. Pedig, ha valamelyik webshop nem megbízható, annak minden fórumon és oldalon azonnal híre megy. Csak és kizárólag pozitívumokat olvastam róluk, ez nagyon megbízható webáruház, akiktől nem csak online lehet rendelni, hiszen van egy boltjuk is Budapesten, ahol meg is lehet tekinteni a termékeiket. Azt olvastam, hogy nagyon kedves és szakértő a kiszolgálás. Ezzel nem volt személyes tapasztalatom, ugyanis mi a kiválasztott babakocsit rendeltük, nem személyesen vettük meg, és ahogyan ígérték, sértetlenül házhoz is hozták pár napon belül. Kifejezetten gyorsan megkaptuk a terméket, ami pontosan ugyanolyan, mint a képeken. A színei élénkek, kényelmes tolni, könnyen összehajtható és próbálkoztunk vele, még a testvérem nagyobbik gyerekét is ráengedtük, tényleg nem csuklik össze csak úgy. Nagyon masszív, megbízható járgány, amit örömmel fognak használni. Nagyon könnyű az alumíniumváznak köszönhetően így nem szakad meg a testvérem sem mikor fel kell cipelnie a lépcsőn.

Minden sikeres online vásárlásom alkalmával elönt az a bizonyos jó érzés, hogy annak ellenére, mennyi félresikerült rendelésről lehet internet szerte olvasni, azért ez a dolog annyira mégsem zsákbamacska. Nyilván vigyázni kell, honnan rendelünk, de ha egy kicsit is körültekintő az ember, sokkal jobban jár, mintha tartózkodik az online vásárlástól. Ilyen babakocsi biztos vagyok benne, hogy nem kapható akárhol, és a környékünkön szinte beszerezhetetlen lett volna, így a webshop nélkül nem is jutottunk volna hozzá, hanem egy sokkal kevésbé megfelelőbb babakocsit használna most a testvérem.

A babaverda áruház tehát egy olyan babakocsi lelőhely, amit mindenkinek ajánlok, mivel kimagaslóan jó minőségű termékeket forgalmaznak, és abszolút megbízhatóak, a választás a termékeik közül pedig egy olyan kezdőnek is, mint amilyen én vagyok, gyerekjáték. A megadott információk alapján ugyanis hihetetlenül egyszerű módon össze lehet hasonlítani a babakocsikat.